Filma dina cykelturer

Det har nog hänt de flesta att man har varit och cyklat i otroliga och vackra miljöer och tänkt tanken att man skulle vilja dela med sig av skönheten med världen. Fråga är då bara, hur gör man detta på bästa sätt?

Fånga omgivningen

För att fånga den vackra omgivningen så finns det ingenting bättre än att använda drönare. Tidigare så innebar dessa dock att det var omöjligt eller i alla fall mycket svårt och farligt om inte omöjligt att filma medans man cyklade. Detta på grund av att man hela tiden behöver ha händerna på kontrollen får att styra den dit man vill och se till att man själv är i bild.Tack vare den senaste generationens drönare från tillverkaren DJI så är detta dock inte längre nödvändigt.  Dessa modellerna har nämligen avancerad mjukvara i sig som gör att de själva kan känna igen var du befinner dig i kamerans vy och sedan följa efter dig när du rör på dig. Denna teknologin är fortfarande inte perfekt men gör det fortfarande möjligt för dig att få otroliga bilder av dig själv samtidigt som du cyklar. Nedan finner du en video där tekniken används för att filma en person på motorcykel.

Fånga resan

Även om en drönare ger otroligt vackra bilder så har den inte möjlighet att filma mer än några få minuter. Vill man istället fånga sin egen syn under resan så kan en actionkamera som av till exempel märket GoPro vara passande. Dessa kan fästas på antingen sin kropp, din hjälp eller på cykelns styre. Exempel på detta kan du se i videon nedan där Rob Parry cyklar ner för ett berg med en GoPro fäst på bröstkorgen.

Redigera och publicera

När man väl är klar med sin filmning så är det bara att redigera och publicera. Båda produkterna som nämndes ovan kommer med egen redigeringsmjukvara optimerad för video filmad med deras egna produkter. Vill man göra något mer avancerat så kan man använda sig av till exempel Premiere Elements från Adobe eller Final Cut Pro från Apple.