Hitta rätt cykel

Cyklande familjAtt börja cykla är ett bra val eftersom du på ett smidigt sätt kan börja träna hela kroppen. Men det finns inte bara en cykel att välja på. Bland alla olika cykelvarianter är mountainbike, racercykel, BMX-cykel och hybridcykel bara några av modellerna som du kan välja bland.Innan du köper en ny cykel är det alltså smart att fundera på vad du egentligen behöver. För dig som cyklar till jobbet och oftast på asfalt kan en standardcykel räcka gott och väl. Det finns dock många standardcyklar, men du är i alla fall i rätt genrer. Vissa standardcyklar har fler eller färre växlar. Om du ska kunna träna på ett effektivt sätt är fler växlar bra då du kan ställ in svårighet.

Landsvägscyklar

Många cyklister nöjer sig med en cykel man kan ta ut på landsvägar. Oavsett om det är för pendling till jobbet eller träning finns det många bra alternativ att välja mellan. Den första typen av cykel är den man ofta brukar kalla för standardcykel och det passar ofta väldigt bra in på standardbilden många har av en helt vanlig cykel. De är ofta i den billigare prisklassen och medan de inte lämpar sig för precis vilka situationer som helst är de ofta ett väldigt bra cykel för den som brukar ta cykeln till och från närbutiken eller liknande. Ställer man dock lite mer krav på cykeln kan det vara bättre att titta på en racer istället. Detta är en cykel som är mer anpassad träning och eller bara för de som gillar att ta sig upp i lite högre hastigheter.

Mountainbikes

Om du vill kunna träna i skog och backig terräng kan en mountainbike vara ett bättre alternativ. Mountainbikes har kraftigare hjul och oftast 21 växlar vilket ger dig en bra bredd på graden av svårighet. En mountainbike kan du naturligtvis även använda när du cyklar till jobbet och på asfalt. Du kan köpa alla möjliga cykelmodeller hos cykelkraft.se. Här hittar du dessutom cyklar till bra priser och kan även hitta användbar information om varje enskild cykel. Förutom ett stort utbud av cykelmodeller finns här ett bra sortiment med de populäraste varumärkena, exempelvis Crescent, Monark och Sjösala. Om du vill kunna cykla långt eller inte riskera att bli alltför trött på väg till jobbet kan en elcykel vara bra. Elcyklarna har en hjälpande motor som ger dig en extra push. Dessa är dock inte självgående utan du behöver trampa men kan själv välja mellan att få mycket eller lite mindre hjälp från cykelns motor.

Cyklar till hela familjen

För att aktivera barnen och få med ungarna ut i naturen är det perfekt att ha små cykelturer med familjen. Se till att även barnen får bra och kvalitativa cyklar. Du kan även här välja bland många olika juniorcyklar. Vissa cyklar finns för de minsta barnen och är trehjulingar. För de lite större barnen finns vanliga juniorcyklar som barnen kan använda länge då cykelns styre och dyna är justerbart.